Praat live met de community en krijg snel antwoord op je vragen

Discord Community

CoderDojo Slack Community

Wil je gelijk beginnen met Discrod?

Wat is Discord?

Discord is een soort kruising tussen een forum en een chatroom. De manier van praten is zoals een chatroom, maar alle berichten worden opgeslagen en zijn zoekbaar voor iedereen die binnenkomt. Er zijn verschillende kanalen die elk een eigen onderwerp hebben. Je kan zelf bepalen aan welke gesprekken je deel wilt nemen. Daarnaast kun je ook rechtstreeks met iemand chatten of in een privé groep chatten.

Om op de hoogte te blijven van wat er gebeurd kan Discord je notificaties sturen per email of naar je mobiele devices. Je kan zelf instellen of je alles wilt weten of alleen wat voor jouw belangrijk is. Discord is beschikbaar op bijna alle platformen.

CoderDojo Discord Community

Voor wie is Discord?

We hebben over het algemeen de volgende type deelnemers:

  • Champions: Een organisator van een Dojo
  • Mentoren: De vrijwilligers van een Dojo
  • Ninja’s: De kinderen die een Dojo bezoeken
  • Ouders: De ouders van Ninja’s
  • Sponsors / Partners: Personen die voor een instelling werken die samen werkt met CoderDojo.
  • Gasten: Ter oriëntatie of om kennis te maken met CoderDojo

Wat wordt er besproken in de community?

Om te beginnen hebben we een community kanaal. In dit kanaal kan er kennis gemaakt worden, vragen over de geplande dojo’s gesteld en beantwoord worden en kunnen er tips en suggesties gegeven worden. Daarnaast hebben we ook een kanaal voor technische hulp. Deze is vooral bedoeld voor de Ninja’s die bezig zijn met een workshop (thuis of tijdens en dojo) en tegen een probleem aan lopen. Tot slot hebben we ook een paar andere kanalen zoals voor het opstarten van een dojo, landelijk kanaal en algemeen chatkanaal.

Wil je gelijk beginnen met Discord?