Jouw Dojo

Word mentor bij een dojo in de buurt!

Zonder mentoren kan een dojo niet bestaan

Tof dat je ook een Dojo wilt helpen! Op deze pagina kun je lezen hoe dat in zijn werk gaat. Als je er klaar voor bent kun je contact opnement met een dojo in de buurt, zij helpen je graag verder!

Ben je enthousiast en wil je mee helpen?

Iedereen kan mentor worden

Geen technische kennis nodig

Een mentor hoeft niet per se technische kennis te hebben. Ook zonder technische kennis is er genoeg te doen bij een dojo! Denk bijvoorbeeld aan de volgende dingen:

  • Ruimte klaarzetten (stoelen, tafels, stekkerdozen, drankjes)
  • Communicatie (emails, social media, etc.)
  • Ontvangst en registratie
  • Promotie
  • Samenwerkingen met andere bedrijven / organisaties regelen
Ben jij een kindervriend?

Met kinderen aan de slag

Heb je zelf wél wat technische kennis? Dan kun je met de kinderen aan de slag. Veel van het lesmateriaal is te vinden op de Kata of onze Google Drive. Hiermee kun je de kids aan het werk zetten en ze helpen als ze problemen tegen komen. Samen met de kinderen kun je dan een oplossing zoeken en toffe dingen maken!

Wij kunnen je verzekeren dat je enorm veel voldoening haalt uit een middag met kinderen werken. De mate van creativiteit en vooral dankbaarheid die de kinderen laten zien maakt dat het ook voor mentoren altijd weer een feestje is!

Creativiteit en hands-on

Workshops Maken

Heb jij een techniek / onderwerp in gedachten waar nog geen materiaal of workshop voor is? Dan heb je alle vrijheid om er zelf een te maken! Dit is voor mentoren presteren op de top. Stel je voor dat je een paar dagen aan het werk bent om een kicken workshop te maken en vervolgens ziet dat kinderen er ook écht mee werken!

Je zult ook snel zien dat andere dojos in het land er gebruik van zullen maken. Jouw bijdrage is in dat geval van onschatbare waarde. De champion van jouw dojo en andere mentoren kunnen je helpen bij het maken van jouw eigen workshop.

Mentor zijn is leerzaam

Persoonlijke Ontwikkeling

Een van de mooiste dingen van CoderDojo is dat je dit platform ook kan gebruiken voor je eigen ontwikkeling. Heb je altijd al een keer iets nieuws willen leren, maar hier geen tijd voor gehad of geen praktische mogelijkheden? Dan kun je bij CoderDojo de tijd nemen om jezelf dit aan te leren en deze ontdekkingstocht samen met de kinderen te maken!

Op die manier leer je zelf wat nieuws én leren de kinderen ook wat! Met name de manier van iets nieuws ontdekken is een competentie die voor kinderen belangrijk en leuk is.

Mentoren zijn sociale mensen

Community Evenementen

Als mentor en onderdeel van de community kun je regelmatig deel nemen aan activiteiten door het hele land en soms zelfs daarbuiten. We hebben regelmatig conferenties, speciale dojo's en evenementen waar we mensen van het hele land nodig hebben. Denk bijvoorbeeld aan:

Ben je enthousiast en wil je mee helpen?