Alles wat je moet weten

Start een dojo

Start in 5 stappen jouw Dojo op!

Tof dat je ook een Dojo wilt oprichten! Op deze pagina kun je lezen hoe dat in zijn werk gaat. Als je hulp nodig hebt kun je altijd contact opnemen met een dojo in de buurt, zij helpen je graag verder!

1. Word champion

Een Champion is de oprichter en organisator van een Dojo. Een champion hoeft géén kennis van programmeren te hebben! Als champion zorg je in eerste instantie dat er een ruimte is en mentoren zijn voor de dojo.

Als je besloten hebt om Champion te worden doe dan eerst de volgende dingen:

2. Datum

Als tweede zorg je voor een datum. Zodra je een datum hebt kun je deze gebruiken om naartoe te werken. De locaties die je benadert kun je al aangeven wanneer ze nodig zijn, en ook de mentoren kunnen deze datum in hun agenda zetten.

Maak vervolgens op het Zen platform een event aan voor jouw eerste dojo. Deze zal automatisch op deze website verschijnen en deelnemers kunnen zich dan opgeven om naar jouw dojo te komen.

3. Locatie

De basis van je Dojo is de locatie. Dit mag geen privé gelegenheid zijn! Een dojo moet ten alle tijden in een publieke ruimte zijn. Denk bijvoorbeeld aan een bibliotheek, school, kantoorruimte, etc.

Zorg er voor dat je ruimte over voldoende stopcontacten beschikt en snel genoeg internet heeft om alle kids te kunnen voorzien van stroom en internet.

Tot slot, let waar mogelijk ook op veiligheid en hygiëne. Schone wc's en vrije vluchtroutes zijn absoluut nodig!

4. Team

CoderDojo is en blijft gratis voor iedereen, maar het vergt ook veel werk. Daarom heb je mensen nodig die je helpen. Als je zelf geen kennis hebt van programmeren moet je op zoek gaan naar mentoren die dat wel hebben. Ook ouders kun je vragen om te helpen!

5. Promotie

Nu je alles bij elkaar hebt en klaar bent om te beginnen heb je natuurlijk nog deelnemers nodig! Tijd om jouw dojo te promoten. Maak bijvoorbeeld een Twitter / Facebook en een website.

Wij beschikken over hosting voor zowel websites als domeinennamen. Heb je geen funding voor een domein en hosting? Neem dan contact met ons op.

Je kunt alle logo's, fonts, foto's etc. vinden op onze style guide.