Wat gebeurt er allemaal bij CoderDojo in Nederland?

Nieuws

Coderdojo Café #3 - 10 December

Coderdojo Café #3 - 10 December

  • /
  • /
  • Events

Oorspronkelijk was de meetup gepland in juni in Hilversum. Vanwege de vakantieperiode en een enigszins ongelukkig moment (vrijdagavond) viel de opkomst tegen. Dit heeft ons destijds doen besluiten om de meetup uit te stellen. We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt om een beter moment én een betere locatie te vinden en dat is gelukt!

Op zondag 10 december zijn wij van harte welkom in de Theater Zaal in het Nemo Science Museum in Amsterdam. We kunnen de hele middag gebruik maken van de ruimte. We verwachten minimaal 50 man, we kunnen opschalen naar zo'n 70 man, en als we een beetje ons best doen misschien nog wel wat meer.

Wederom is de organisatie in handen van Shirley de Wit die het programma van juni nu zal omvormen naar een passend programma voor een middag in Nemo.

 

Globaal programma (onder voorbehoud):
13.00 - 14.00 | Keynotes
14.00 - 15.00 | Workshop
15.00 - 16.00 | Lightning Talks
16.00 - 17.00 | Workshop
17.00 - 18.00 | Borrel en netwerken

 

Lightning Talks
We willen jullie graag de mogelijkheid bieden om toffe dingen van jouw dojo te delen. Heb jij wat tofs meegemaakt of doen jullie iets unieks? Laat het zien in een korte talk van max. 10 minuten! Je kan je hiervoor aanmelden via contact@coderdojo.nl o.v.v. "Lightning Talk CoderDojo Café #3".

RichardTalk 1: Raspberry Pi @ CoderDojo Zoetermeer
Al vanaf de eerste CoderDojo in Zoetermeer wordt er elke zaterdag gewerkt met de Raspberry Pi. Champion Richard zal vertellen over het werken met de Raspberry Pi tijdens de Dojo's.

 

Saskia Talk 2: Autisme Dojo @ CoderDojo Den Haag
Zoals jullie zelf ervaren, komen er verschillende kinderen met ieder hun aanpak en leercurve naar de Dojo's. Champion Saskia, initiatiefnemer Erik en mentor Bert zullen vertellen over hun dojo die gericht is op kinderen met autisme.

 

Daan & JaronTalk 3: ninja's Daan en Jaron aan het woord
Daan en Jaron hebben elkaar ontmoet tijdens de eerste CoderDojo in Rotterdam. Samen hebben ze een Minecraft server met de binnenstad van Rotterdam gebouwd. Ze zullen laten zien wat ze bereikt hebben en wat de impact van CoderDojo voor hen is geweest.

 

Workshops
Tijdens de bijeenkomst zijn er drie verschillende workshops, namelijk:

  • Organisatie van een Dojo (voor champions)
  • Van thema tot afsluiting (voor mentoren)
  • Materiaal maken en delen

Tijdens deze workshops zul je in groepjes van 5 tot 8 personen werken aan onderwerpen zoals de voor- en nadelen van een stichting, donatie, structuur tijdens een Dojo en het maken van materiaal. De eerste workshops zullen parallel lopen. Je kunt op de dag zelf kiezen welke workshop je wilt volgen. Je hoeft je dus niet van te voren in te schrijven.