🇳🇱
Op zaterdag 25 november organiseren we voor de vierde keer DojoConNL! We vieren met elkaar het
10 jarig bestaan van CoderDojo in Nederland met een fantastisch programma. We zijn dit jaar te
gast bij de Koninklijke Bibliotheek in Den Haag.
We bieden je een dag vol gezelligheid, interessante sprekers en toffe workshops. En dankzij geweldige donaties van StitPro, Experts Live Netherlands en de Koninklijke Bibliotheek kun je gratis deelnemen.
🇬🇧
On Saturday, November 25th, we organize DojoConNL for the fourth time!
We celebrate our 10-year-anniversary in the Netherlands with a fantastic lineup.
This year we will be hosted by the Royal Library in The Hague.
We offer you a day full of fun, interesting speakers and great workshops. And thanks to our great sponsors StitPro, Experts Live Netherlands and the Royal Library you can participate for free.
09.30h - 17.00h
Prins Willem-Alexanderhof 5, 2595 BE Den Haag
Zaterdag 29 Oktober | |
---|---|
09.30 - 10.00 |
Inloop, badge ophalen, inschrijven workshops, koffie |
10.00 - 10.15 | Welkom |
10.15 - 11.00 | Keynote speaker 1 |
11.00 - 11.15 | Koffie / thee |
11.15 - 12.15 | Workshop ronde 1 |
12.15 - 13.00 | Lunch |
13.00 - 14.00 | Keynote speaker 2 |
14.00 - 15.00 | Workshop ronde 2 |
15.00 - 15.15 | Koffie / thee |
15.15 - 16.15 | Workshop ronde 3 |
16.15 - 17.00 | Afsluiting / borrel |
Heb je vragen over het runnen van je dojo? Wil je een idee toetsen? Heb je suggesties of verbeteringen? Het bestuur van CoderDojo Nederland en Philip Colligan van de Raspberry Pi Foundation zitten klaar voor je! Andersom heeft het bestuur ook vragen voor jou! Hoe ziet jouw dojo er uit? Hoe regel jij bepaalde dingen? Kortom, deze workshop staat in het teken van een dialoog tussen dojo's en de landelijke stichting. We willen onderlinge kennisdeling stimuleren en iedereen die moeite heeft of vastzit, verder helpen.
Ontdek de Wereld van AI en Machine Learning met de micro:bit
Welkom bij onze workshop over AI en ChatGPT met de micro:bit! Ben je klaar om een reis te maken naar de spannende wereld van kunstmatige intelligentie met dit kleine wonder van technologie?
Wat kun je verwachten?
Tijdens deze workshop zul je versteld staan van de inspirerende projecten die Peter Heldens heeft gecreëerd met behulp van de micro:bit en AI. Zijn creatieve toepassingen zullen je zeker inspireren en je laten zien wat er allemaal mogelijk is met deze krachtige combinatie. Na deze boeiende presentatie neemt Pauline Maas het over en ga je zelf aan de slag. Ze zal je begeleiden bij het uitvoeren van praktische projecten die je direct kunt toepassen in je eigen CoderDojo-sessies. Met Pauline aan je zijde zul je ontdekken hoe je de micro:bit kunt gebruiken voor boeiende AI- en machine learning-projecten.
Een Bron van Ervaring
Peter Heldens en Pauline Maas hebben jarenlange ervaring en zijn de auteurs van "The Invent to Learn Guide to the micro:bit," dat 30 inspirerende projecten bevat. Dit boek is in het voorjaar van 2023 uitgebracht en dient als een waardevolle bron voor iedereen die geïnteresseerd is in innoveren met de micro:bit.
Uitdagend, innovatief en spelenderwijs leren over techniek! BEP is een uniek bouwpakket waarmee je ontdekt dat in iedereen een techneut of programmeur schuilt! Je bouwt zelfstandig een robot, geeft een mooi uiterlijk en programmeert emoties. BEP prikkelt de belevingswereld van kinderen en laat hen met diverse aspecten kennismaken van technologie. Voor BEP is geen technische kennis vereist. Iedereen kan instappen en aan de slag!
In this session you will get hands on and create your very own machine learning model and AI application. Using the free online tool Machine Learning for kids you will train and test a model before importing it into Scratch to build an application that uses the model.
App Inventor is een programma waarmee Android apps kunnen worden gemaakt. Voor het maken van apps met App Inventor hoeft geen programmeercode te worden getypt: de apps worden gebouwd met blokken die net zoals Lego in elkaar kunnen worden geklikt. App Inventor, werkt volledig online, in een browser, hoewel er ook versies van App Inventor zijn die je offline kunt gebruiken. Een Android of iOS device zoals een smartphone of tablet, kan via wifi worden verbonden met App Inventor waardoor tijdens het programmeren direct het resultaat te zien is en uitgeprobeerd kan worden! Voor Android kan er een installeerbaar bestand worden gemaakt of apps kunnen worden geüpload naar Google Play. iOS apps kunnen alleen worden uitgeprobeerd met behulp van de companion.
MicroBlocks is een gratis, Scratch-achtige programmeertaal voor het leren omgaan met microcontrollers zoals de micro:bit, Raspberry Pi Pico, Adafruit Circuit Playground Express en vele anderen.
Hoewel er andere bloktalen voor microcontrollers zijn, onderscheidt MicroBlocks zich door de mogelijkheid van live programmeren. MicroBlocks is online en offline te gebruiken en is als installatiebestand maar 10 MB groot, dus werkt prima op oudere hardware. Er zijn offline versies voor Windows, Linux, MacOS en Raspberry Pi.
Mijn naam is Rob Timmermans. In het dagelijks leven leid ik docenten op voor exacte vakken, waaronder techniek. In mijn vrije tijd ben ik mentor bij de CoderDojo in Bergen op Zoom.
Alhoewel een bijeenkomst van de CoderDojo heel anders verloopt dan een les op school, zijn er wel degelijk overeenkomsten. Zeker voor wat betreft de omgang met de ninja’s.
In deze workshop zet ik uiteen welke overlap er is en verkennen we samen wat je kunt lenen van het 'normale lesgeven'.
Met een achtergrond in vastgoed in de zorg ontdekte Johan Koning dat zijn passie ligt in de ontwikkeling van mensen. Mensen zijn veel interessanter dan gebouwen. En nadat hij zijn eigen functie in een workshop over dagbesteding voor verstandelijk gehandicapten overbodig maakte (het zorgpersoneel vroeg om een nieuw gebouw, maar ze hadden een andere manier van werken nodig om hun cliënten te benaderen), startte Johan zijn eigen bedrijf in training en coaching. Gespecialiseerd in onbewust leren en provocerend coachen, werkt hij nu samen met zorgorganisaties aan het aanpassen van zorgtechnologie. En traint hij medewerkers in de zorg in het verbeteren van hun digitale vaardigheden. Zodat zij weer plezier in hun werk hebben. Eén van de technieken uit Johan’s gereedschapskist is LEGO® SERIOUS PLAY®. Leren is het meest effectief als ideeën, gevoelens en acties allemaal worden benut. Het basiselement van leren met LEGO® SERIOUS PLAY® is de hand- breinverbinding. Door onze handen te gebruiken, kunnen we onze hersenen in een staat van leren brengen. En LEGO® SERIOUS PLAY® creëert een 100/100 meeting waaraan alle deelnemers bijdragen. In deze staat van leunen zal een LEGO® SERIOUS PLAY®-sessie nieuwe kennis naar boven brengen, zodat er een denkpatroon ontstaat. In de LEGO® SERIOUS PLAY® sessie faciliteert Johan Koning het verkennen van innovatief leren door gebruik te maken van LEGO® stenen en de kennis die in de ruimte aanwezig is. Op een manier waarop je het leren kunt ervaren door te spelen, te verkennen en verhalen te vertellen.
OnLogic + Raspberry Pi: How small form factor technology drives large-scaled industrial applications. During this presentation, OnLogic's CEO Sean Larkin, will tell you all about how OnLogic's small form factor computers drive innovation and automation. Additionally, you get to learn about OnLogic's partnership with Rasperry Pi, and show how OnLogic's industrial Raspberry Pi Line has been incorporated into large applications, such as Greener Power Solutions' Energy Management System. Learn all about how small sized technology can have a huge positive impact on our lives and our world (Presentation is in English)
Prins Willem-Alexanderhof 5, 2595 BE Den Haag
Pak de trein naar station Den Haag Centraal en loop 300 meter
Fly to Amsterdam Schiphol. Travel by train to The Hague Central Station in about 30 minutes