DojoCon NL 2022 ‐ #<Create it, Make it, Build it>

🇳🇱
Op zaterdag 29 oktober organiseren we voor de derde keer DojoConNL! In 2019 in Breda, in 2021 online en dit jaar ‘gewoon’ weer op een hele fijne locatie: denieuwebibliotheek in Almere.

We bieden je een dag vol gezelligheid, interessante sprekers en toffe workshops. En dankzij onze geweldige sponsoren StitPro en denieuwebibliotheek kun je gratis deelnemen.

 

🇬🇧
On Saturday, October 29, we organize DojoConNL for the third time! In 2019 in Breda, in 2021 online and this year again at a very nice location: denieuwebibliotheek in Almere.

We offer you a day full of fun, interesting speakers and great workshops. And thanks to our great sponsors StitPro and denieuwebibliotheek you can participate for free.

  Gratis Inschrijven

Zaterdag 29 oktober 2022

09.30h - 17.00h

De Nieuwe Bibliotheek Almere

Stadhuisplein 10, 1315 XC Almere

2 (Internationale) sprekers & 8 workshops

Koffie / Thee, Lunch, Borrel inbegrepen

DojoCon NL 2021

Zaterdag 29 oktober 2022

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

Programma

Vrijdag 28 Oktober
19.00 - ? Diner en drankjes @ n.t.b. (eigen rekening)
Zaterdag 29 Oktober
09.30 - 10.00 Inloop, badge ophalen,
inschrijven workshops, koffie
10.00 - 10.15 Welkom
10.15 - 11.00 Keynote speaker 1
11.00 - 11.15 Koffie / thee
11.15 - 12.15 Workshop ronde 1
12.15 - 13.00 Lunch
13.00 - 14.00 Keynote speaker 2
14.00 - 15.00 Workshop ronde 2
15.00 - 15.15 Koffie / thee
15.15 - 16.15 Workshop ronde 3
16.15 - 17.00 Afsluiting / borrel

Sprekers

Nadia Al Aboody

Nadia Al Aboody

Iraqi National Partner Raspberry Pi Foundation

T.B.A.

Manos Zeakis

Manos Zeakis

CoderDojo Greece

T.B.A.

Workshops

Javascript / Ruby

Heb je vragen over het runnen van je dojo? Wil je een idee toetsen? Heb je suggesties of verbeteringen? Het bestuur van CoderDojo Nederland zit klaar voor je! Andersom heeft het bestuur ook vragen voor jou! Hoe ziet jouw dojo er uit? Hoe regel jij bepaalde dingen? Kortom, deze workshop staat in het teken van een dialoog tussen dojo's en de landelijke stichting. We willen onderlinge kennisdeling stimuleren en iedereen die moeite heeft of vast zit verder helpen.

Javascript / Ruby

T.B.A.

Micro:Bit

On STEAM met de micro:bit: Maak zelf een vijftal projecten van beginner tot expert. De micro:bit is de meest populaire en betaalbare microcomputer ooit. De BBC lanceerde die een paar jaar geleden in het Brits onderwijs. Misschien heb je al eens een middagje met een micro:bit wat eenvoudige dingen uitgeprobeerd en toen gedacht: "Is dat het nu?". In dat geval is het tijd voor deze workshop. Maar ook als je er nog nooit van de micro:bit hebt gehoord, maar wel wil meedoen met deze laatste trend in programmeeronderwijs. De afgelopen vier jaar hebben Pauline Maas en Peter Heldens zo'n 300 projecten gemaakt met de micro:bit en uitgeprobeerd met klassen. Op de website microbit101.nl staan 101 projecten online die je met je klas kunt maken. Van beginner tot expert. Ze zitten in de slotfase van het schrijven van een engels boek over de micro:bit met 30 projecten. “Invent to Learn with the micro:bit”. Na een korte theoretische sessie neem je plaats bij één van de vier groepen. Basis, Vervolg, Expert of Scratch met de micro:bit. In iedere groep ga je aan de slag met zo'n 5 projecten die we hebben geselecteerd. We brengen een doos vol servomotoren, ledlampjes, motoren, infinty spiegels en andere elektronische knutselspullen mee. Je zult verbaasd staan over deze krachtig kleine minicomputer is, met al zijn sensoren die je betekenisvol kan inzetten bij verschillende vakken. Tevens nemen we onze display mee met veel voorbeelden en inspiratie projecten. Ben je nieuwsgierig geworden? Kom dan naar deze workshop.

Astro pi

T.B.A

App inventor

Peter gebruikt sinds 11 jaar MIT App Inventor en is als Power User betrokken bij de ontwikkeling van het pakket. Het doel van MIT App Inventor om vooral jonge mensen in staat te stellen om zelf software te schrijven en te gaan van het consumeren van technologie naar het creëren van technologie spreekt hem enorm aan.

Lego Mindstorms

T.B.A.

Educational Resources

T.B.A.

Raspberry pi foundation

T.B.A.

Junio IOT

Bij de plek van Junior IOT tref je de onderdelen van onze makerspace, zoals we ze ook inzetten in onze lesprogramma's op scholen en in onze stoere werkplaats in Alkmaar. Vandaag kan je met ons meedoen aan onze eerste les: de soldeeroefening. Vanaf 6 jaar. Denk jij dat jij dit kunt? Duh

Bouw je bep

Wie is BEP? BEP is een uniek robotje met eigen persoonlijkheid en emoties. BEP prikkelt de belevingswereld van leerlingen en groei van technische vaardigheden. Met ons BEP doe-het-zelf-pakket kunnen leerlingen een eigen BEP bouwen, programmeren en identiteit geven! Met onze leskisten kun je zelfstandig aan de slag.

Locatie - De nieuwe bibliotheek Almere

Stadhuisplein 10, 1315 XC Almere

Trein

Pak de trein naar station Almere Centrum en loop 450 meter

Plane

Fly to Amsterdam Schiphol. Travel by train to Almere Centrum in about 30 minutes

Partners & Sponsers

StitPro
De nieuwe bibliotheek
Bergler
Bibliotheek Kennemerwaard
Junior IT
4Pip
Bouw je bep
CoderDojo Nederland
CoderDojo Foundation
Raspberry Pi Foundation
App Inventor
Lego Mindstorms
Astro Pi