DojoCon NL 2019 ‐ It' a wrap

Op 2 november vond de allereerste officiële DojoCon NL plaats in Breda! Tijdens deze conferentie brachten we 200 community leden samen om kennis en ervaring uit te wisselen. Je kon deelnemen aan workshops, talks en andere leden van de community ontmoeten.

Het was een enorm groot succes met ontzettend veel positieve reacties! Wij danken iedereen die er bij was of een bijdrage geleverd heeft. Hieronder kun je de digitale goodiebag downloaden om alles nog een op het gemakje te bekijken. Tot de volgende!

  Digitale Goodiebag  

Zaterdag 2 november 2019

09.30h - 18.00h

Podium Bloos, Breda

Speelhuislaan 153, 4815 CD Breda

3 Sprekers & 8 Workshops

Koffie / Thee, Lunch, Borrel inbegrepen

DojoCon NL 2019

Zaterdag 2 November 2019

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

Programma

Vrijdag 1 November
20.00 - ? Drinks @ O'Mearas Irish Pub   Inschrijven
Zaterdag 2 November
09.30 - 10.00 Inloop
10.00 - 11.00 Intro + Keynote Christian
11.00 - 12.00 Workshops Ochtend
12.00 - 13.00 Keynote Ton
LUNCH
14.00 - 15.00 Keynote Felienne
14.00 - 15.00 Workshops Middag
16.00 - 18.00 Afsluiting + Borrel

Sprekers

Christian Vermeulen

Christian Vermeulen

Voorzitter CoderDojo Nederland

Een kickoff over de 3 maatschappelijke pijlers van CoderDojo die hem persoonlijk motiveren.

Felienne Hermans

Felienne Hermans

Universitair Hoofddocent

In deze keynote legt Felienne uit waarom het zo belangrijk is vroeg met programmeerlessen te beginnen.

Ton Zijlstra

Ton Zijlstra

Consultant Open Government Data

Handelingsmacht: hoe leren programmeren, digitaal maken, open data, en meer, kinderen (en hun ouders) invloed geeft op hun eigen omgeving.

Workshops

Image description

3D Werelden programmeren met CoSpaces Edu!
In deze workshop gaan we zelf een 3D wereld ontwerpen met CoSpaces. We gebruiken codeblokken om de wereld tot leven te brengen en een simpel spelletje te maken. We bespreken de CoSpaces Community en CoSpaces Competition die we organiseren om jongeren te ondersteunen en uit te dagen.

Junior IOT komt vanuit Alkmaar naar Breda!
In onze technologiewerkplaats ervaar je de technologie van vandaag. Voordat je deze omgebouwde stadsbus binnenloopt weet je het al: Dit wordt geen gewone dag!

Je voelt je hier veilig om met de andere bezoekers samen te werken en jezelf uit te dagen binnen onze thema’s zoals ontwerpen, programmeren, solderen, Arduino, 3D tekenen, 3D printen, elektronica, mechatronica.

Dat is waar Junior IOT voor staat: het ontdekken van jouw inspiratie, jezelf de technologie van vandaag eigen maken, en vaardigheden ontwikkelen voor de uitdagingen van morgen.

Leaphy

Omdat robotica voor iedereen belangrijk is is er het robotwagentje Leaphy. Een robot voor iedere leerling tussen te 9 en de 99 jaar. Leaphy is ontstaan op een middelbare school in Amersfoort (Corderius college) en is ontworpen door twee leerlingen uit 4 vwo. Leaphy brengt het beste van twee werelden bij elkaar, de veelzijdigheid van Arduino hardware met de het gebruiksgemak van Scratch. Leer van ons in een uurtje Leaphy programmeren, daarna is de enige beperking alleen nog je eigen creativiteit! Wij zijn Leaphy, doe je mee?

CodeCombat

Ervaar het gemak en de effectiviteit van CodeCombat als thema tijdens een dojo. Je gaat zelf aan de slag met CodeCombat en krijgt tevens tips hoe je hier het beste begeleiding aan kan geven.

Champions

Deze workshop wordt in het engels gegeven door Josh van de CoderDojo Foundation

Would you like to have some training for mentors, parents and new champions? This workshop is an overview of good practice on using the Train the Champion Facilitators Guide. This guide is intended as a training tool to support any CoderDojo community member who is interested in inspiring others to start Dojos, recruiting new mentors or volunteers, or getting parents involved.

Code Qube

Maak kennis met de basisbeginselen van WordPress! Wil jij graag iets dieper in jouw eigen website duiken en leren hoe je een pagina moet toevoegen, het menu moet veranderen of gebruik kan maken van handige plugins? Kom dan naar de workshop van WordPress-les! We gaan direct online aan de slag met je eigen CoderDojo website om deze naar eigen smaak en wens in te richten via WordPress. Je begint bij de basis, maar kunt daarna een echte pro worden in WordPress met onze lessen voor gevorderden en experts! Je werkt direct online, zodat je deze na de workshop direct online resultaat ziet. Zien we jou terug in deze toffe workshop?

Benodigdheden:
  Login gegevens dojo website
  Eigen laptop met browser

Micro:Bit

IT randsteden verzorgt een workshop Microbit voor gevorderden. Dus ben je op zoek naar nieuwe inspiratie voor de Microbit, dan is dit echt wat voor jou

Javascript / Ruby

Zonder dat je het weet maak bijna iedereen bijna elke dag wel gebruik van JavaScript. Het is samen met HTML en CSS de motor achter het moderne internet. Tijdens deze sessie krijg je een introductie over deze eenvoudig te leren, maar krachtige taal. In dit uur ga je praktisch aan de gang en leer je de syntax van JavaScript en leer je hoe je simpele programma's kunt schrijven in de browser. Computational thinking is handige voorkennis, maar niet vereist.

Javascript / Ruby

Heb je vragen over het runnen van je dojo? Wil je een idee toetsen? Heb je suggesties of verbeteringen? Het bestuur van CoderDojo Nederland zit klaar voor je!

Andersom heeft het bestuur ook vragen voor jou! Hoe ziet jouw dojo er uit? Hoe regel jij bepaalde dingen? Kortom, deze workshop staat in het teken van een dialoog tussen dojo's en de landelijke stichting.

We willen onderlinge kennisdeling stimuleren en iedereen die moeite heeft of vast zit verder helpen.

Locatie

Speelhuislaan 153, 4815 CD Breda

Parkeren

In de wijk Belcrum (bij het station en de Speelhuislaan) geldt betaald parkeren. Gratis parkeren kan bij de Belcrum Watertoren (Speelhuislaan 173), op 200 meter afstand van Podium Bloos.

Trein

Je neemt de noord-uitgang van station Breda. Tegenover de uitgang vind je de Speelhuislaan. Je slaat dan linksaf en na 800 meter (voor het stoplicht) vind je aan je linkerzijde Podium Bloos.

Plane

Fly to Amsterdam Schiphol, Rotterdam/The Hague Airport or Eindhoven Airport. Travel by train to Breda in about 1 hour.

Partners & Sponsers

Gemeente Breda
Podium Bloos
Lead2Deal
CoderDojo Foundation
Bibliotheek Kennemerwaard
Junior IT
IT Randsteden
Leaphy
Code Qube
Code Combat
Virtual Reality Learning Lab
C&T Magazine
Young Coders
Amstelland ICT
Kiwi Electronics