Doe jij ook mee?

Week van de Mediawijsheid 2019

Week van de Mediawijsheid 2019

CodeCombat bij CoderDojo tijdens de Week van de Mediawijsheid!

CodeCombat stelt gratis licenties van een maand beschikbaar aan alle dojo's die tijdens de Week van de Mediawijsheid met CodeCombat werken. Neem jij deel aan een dojo met dit thema? Dan mag je ook thuis nog een maand lang gratis gebruik maken van CodeCombat. Cool toch?

De Week van de Mediawijsheid 2019: ‘Aan of uit?’

In een wereld vol media moeten we constant keuzes maken. Nog even je appjes checken of ga je vroeg slapen? Laat je je kind alleen op de tablet of lees je samen een boekje? Regel je zelf je online bankzaken of laat je dat doen door een ander? De Week van de Mediawijsheid 2019 heeft daarom als thema: ‘Aan of uit?'

Slim aanstaan verrijkt je leven. Online leer je over nieuwe dingen of vind je je nieuwe droombaan. Je kunt videobellen met de huisarts of met je grote liefde. Je blijft in contact, door het delen van foto’s óf het plannen van je reis.

Maar zodra je te veel tijd besteedt aan appen, scrollen en liken, merk je dat je lichaam protesteert. Of dat de smartphone meer aandacht krijgt dan het eten met je familie. Daarnaast gaan technologische ontwikkelingen razendsnel, wat voor sommige mensen lastig of beangstigend kan zijn.


Meer info op weekvandemediawijsheid.nl     

Wat is CodeCombat?

CodeCombat is een spelgebaseerde methode om kinderen de beginselen van computerwetenschap en 21-ste eeuwse vaardigheden aan te leren. Maar waarom zou je dit doen in de vorm van een spel? Nou…studies tonen aan dat kinderen spelenderwijs veel beter dingen onthouden en aanleren. Logisch natuurlijk!

CodeCombat maakt gebruik van deze wetenschap, en met een programma wat op een slimme manier opgebouwd is in moeilijkheidsgraad, leren de studenten spelenderwijs programmeren en andere computervaardigheden.

Games geven de leerlingen directe feedback, en geven ze de mogelijkheid om direct van hun fouten te leren door een andere manier uit te proberen. Het verschil met andere programmeercursussen en websites voor kinderen is dat CodeCombat échte geschreven code aanbiedt: Python en JavaScript.


Meer info op codecombat.nl     

Week van de Mediawijsheid 2019

Waar is de week van de Mediawijsheid?

Tijdens de week van de mediawijsheid staan de volgende events gepland:

zaterdag 9 november CoderDojo Goes Voorbij
zaterdag 9 november CoderDojo Almere Voorbij
zaterdag 9 november CoderDojo Deventer Voorbij
zaterdag 9 november CoderDojo Bussum Voorbij
zaterdag 9 november CoderDojo Rotterdam Voorbij
zaterdag 9 november CoderDojo Zoetermeer Voorbij
zaterdag 9 november CoderDojo Doetinchem Voorbij
zaterdag 9 november CoderDojo Den helder Voorbij
zaterdag 9 november CoderDojo Heerhugowaard Voorbij
zaterdag 9 november CoderDojo Apeldoorn Voorbij
zaterdag 9 november CoderDojo Ede Voorbij
zondag 10 november CoderDojo Alphen aan den rijn Voorbij
zondag 10 november CoderDojo Alphen aan den rijn Voorbij
vrijdag 15 november CoderDojo Heerhugowaard Voorbij