Wat gebeurt er allemaal bij CoderDojo in Nederland?

Nieuws

Drie Keer Drie @ Delft

Drie Keer Drie @ Delft

  • /
  • /
  • Algemeen

Al sinds het begin van CoderDojo in Nederland is CoderDojo Delft actief bezig met het organiseren van bijeenkomsten, het werven van vrijwilligers en het inhoudelijk interessant houden van het maandelijkse programma. 

Soms is het goed om even stil te staan en even te genieten. Zaterdag 29 april: een bomvolle dojo. Een goed moment voor drie keer drie vragen: aan een mentor, een ninja en een ouder.

Wat vind je het leukste aan coderdojo?

Mentor: Als ik de twinkeling in de ogen van de kids zie als ze zien dat wat ze gemaakt hebben echt werkt.

Ninja: Eigenlijk is alles leuk. Ik ben hier al heel vaak geweest en het is elke keer leuk. Ik heb Scratch gedaan en ik ben nu aan het 3Dmodelleren. Het 3D modelleren vind ik het allerleukst. 

Ouder: Het leukste vind ik de ontspannen sfeer en hoe alles is opgezet. De kinderen kunnen op een leuke geavanceerde manier met computers om leren gaan. Het is vrijblijvend, er zijn genoeg mentoren voor het aantal kinderen. Vooral als ze vragen (durven te) stellen, kunnen ze erg veel leren. Het werkt gewoon goed! 

Wat heb je vandaag geleerd?

Mentor: Dat je kids van 9 en 11 met wat python ervaring prima een web-applicatie kunt laten bouwen.

Ninja: Hoe je dingen moet maken in Tinkercad en hoe je kunt printen. Ik heb een sleutelhanger gemodelleerd en een konijn. De sleutelhanger is ook echt geprint. Ik ben nu een poppetje aan het modelleren. 

Ouder: Ik ben erachter gekomen dat deze omgeving voor mijn dochter beter werkt dan thuis. Thuis is het lastiger om haar op een opbouwende manier aan de slag te laten gaan. Tijdens een dojo doet ze uitgebreid Scratch en thuis speelt ze Minecraft: iets minder educatief. Misschien komt het omdat er kinderen zijn die dit ook leuk vinden. Zelf heb ik net een beetje Scratch geleerd. 

Waar kijk je naar uit?

Mentor: Dat het lukt om ook kinderen uit minder kansrijke milieu's een goede digitale start te geven.  

Ninja: Ik hoop dat ik nog heel vaak naar Coderdojo kan komen, samen met mijn vader. 

Ouder: Ik kijk er naar uit dat het samengaan met de VAK goed afloopt en dat er plek blijft zijn voor CoderDojo in de bibliotheek. Ik hoop dat mijn dochter dit graag blijft doen en dat ze later een baan vindt die goed bij haar past.