Wat gebeurt er allemaal bij CoderDojo in Nederland?

Nieuws

Richard Vermeer Stelt Zich Voor

Richard Vermeer Stelt Zich Voor

  • /
  • /
  • Algemeen

Hoi allemaal!

Laat ik mij even voorstellen als nieuw bestuurslid van Stichting CoderDojo Nederland. Ik ben 40 jaar oud en woon in Alphen aan den Rijn. Ik ben getrouwd en heb drie kinderen. Eén van 11 jaar, één van 9 jaar en een baby van bijna 5 maanden. Ik ben mede-eigenaar en oprichter van Aster en YourMaki. Twee ICT bedrijven, waarvan de één zich richt op het beheren en onderhouden van ICT systemen en de ander op het ontwikkelen van software. 

Sinds ik mijn opleiding, Technische Informatica, voltooide ben ik werkzaam in de ICT. Dat is nu ruim 20 jaar geleden. In 2005 ben ik als ondernemer gestart en geef nu leiding aan de bovengenoemde bedrijven waar ongeveer 25 fijne collega's werken. In 2019 ben ik als vrijwilliger betrokken geraakt bij de CoderDojo in Alphen aan den Rijn, nadat ik in contact ben gekomen met Kevin van As (Champion). We hebben de huisvesting inmiddels ondergebracht in ons bedrijf, waarmee we kosten besparen en alle hardware een vaste plek konden geven. Om de week worden hier Dojo's gegeven en we ontvangen dan 15 tot 20 enthousiaste ninja's.

Eenmaal in deze community kwam ik in contact met Marloes en Sanneke, door een oproep voor een nieuw bestuurslid. In de eerste gesprekken was er al snel een klik, wat uiteindelijk geleid heeft tot het toetreden aan het bestuur. De missie om kids en jonge mensen te laten realiseren dat ze aan een positieve toekomst kunnen werken door middel van coderen, spreekt mij enorm aan. We zien overal om ons heen nieuwe technologische uitdagingen. Uitdagingen die aangepakt kunnen worden met skills die je opdoet met coderen. De wijze waarop CoderDojo toegang biedt via een laagdrempelige en leuke manier is uniek.

Als bestuurder van de Stichting CoderDojo Nederland wil ik een relevante bijdrage leveren. Ik ga mij inzetten om datgene te doen wat nodig is, waardoor de verschillende Dojo's in het land zich verder kunnen ontwikkelen en daarbij de kwaliteit nog verder kan groeien. Ik ben ook enorm benieuwd hoe het er bij andere CoderDojo's aan toe gaat.

In de komende maanden nemen Sanneke en Marloes mij op sleeptouw om veel kennis op te doen en inzichten te krijgen.

Heb je vragen, stel ze op Discord of stuur een connectie verzoek op LinkedIn.

https://www.linkedin.com/in/richardovermeer/

Be Cool!

Groeten, Richard Vermeer