Wat gebeurt er allemaal bij CoderDojo in Nederland?

Nieuws

Nieuw Bestuurslid: Welkom Marloes

Nieuw Bestuurslid: Welkom Marloes

  • /
  • /
  • Algemeen

We hebben leuk nieuws vandaag! We verwelkomen Marloes van der Meulen (links op de foto) als bestuurslid bij CoderDojo Nederland. Marloes is inmiddels al 4 jaar actief bij CoderDojo als champion van CoderDojo Wommels.

Marloes zal vanaf 1 januari toetreden tot het bestuur. Zij is eind 2014 gestart met CoderDojo in Wommels en heeft in de afgelopen jaren tientallen CoderDojo's georganiseerd. Ze heeft veel inhoudelijke kennis van programmeertools voor kinderen, bouwt zelf regelmatig toffe projecten en heeft meerdere dojo's in Friesland geholpen met het opstarten van een dojo. Onlangs behaalde ze als één van de eerste Nederlanders het diploma Raspberry Pi Certified Educator in Dublin.


Afscheid Tiemen

Met de komst van Marloes nemen we ook afscheid van Tiemen (rechts op de foto) uit het bestuur. Tiemen is al sinds het begin van CoderDojo in Nederland betrokken geweest. In eerste instantie bij de oprichting van CoderDojo Rotterdam in 2013, welke vervolgens in 2014 officieel tot stichting is omgedoopt. Sinds Chris naar Leiden vertrokken was heeft Tiemen de dojo van Rotterdam als Champion onder zijn hoede gehad. Daarnaast is hij ook betrokken geweest bij de oprichting van CoderDojo Nederland in 2015 en heeft ook daar vanuit zijn taken als bestuurslid veel voor de community betekend. Na deze 5 jaar gaat hij op zoek naar andere uitdagingen en neemt hij afscheid van CoderDojo.

Wij zijn Tiemen enorm dankbaar voor zijn bijdrage de afgelopen 5 jaar en wensen hem heel veel succes met zijn toekomstige uitdagingen!

Wil jij Tiemen ook persoonlijk bedanken? Dan kun je dat per email doen naar tiemen@coderdojo.nl of via onze twitter / facebook profielen.