Wat gebeurt er allemaal bij CoderDojo in Nederland?

Nieuws

Nieuwe Sponsor: Codestarter ❤️ Coderdojo

Nieuwe Sponsor: Codestarter ❤️ Coderdojo

  • /
  • /
  • Algemeen

Codestarter geeft in 2018 een financiële impuls aan de activiteiten van CoderDojo om zo nog meer kinderen op een laagdrempelige manier te leren programmeren. Programmeren is tegenwoordig net zo belangrijk als taal, rekenen en Engels. CoderDojo legt een infrastructuur neer met handvatten voor Dojo’s in heel Nederland zodat ze snel op kunnen starten en zich kunnen ontwikkelen. Bij een Dojo leren kinderen tussen de 5 en 17 jaar onder andere programmeren, websites bouwen, apps ontwikkelen en games te maken. Codestarter is een initiatief van NEMO Science Museum en PBT en wordt mogelijk gemaakt door Google.

 

 

Vanuit de gezamenlijke doelstelling om zoveel mogelijk kinderen te leren programmeren, wisten Codestarter en CoderDojo elkaar de afgelopen jaren al goed te vinden. De samenwerking richtte zich voornamelijk op kennisdeling, maar wordt uitgebreid met financiële steun en de organisatie van evenementen voor kinderen. Zo vindt op zaterdag 2 juni in NEMO Science Museum het Codestarter evenement plaats, waar 400 kinderen zullen deelnemen aan gratis workshops over programmeren en coderen. 

 

Wat gaat CoderDojo Nederland met dit geld doen?
Met sponsoring van Codestarter kunnen we vanuit CoderDojo Nederland meer en betere ondersteuning bieden aan de community. Dit zal voornamelijk bestaan uit:

  • Budget / vergoeding voor lokale kennisdeling meetups waarvan de eerste in Friesland!
  • Organisatie van 1 landelijke meetup bij Nemo
  • Stimulatie voor meer dojo's in oost- en zuidwest-Nederland
  • Codestarter ondersteunen om dojo's in Nemo Amsterdam te organiseren


Over Codestarter
Codestarter is een initiatief van NEMO Science Museum en PBT en wordt mogelijk gemaakt door Google. Codestarter heeft als doel zoveel mogelijk kinderen na schooltijd kennis te laten maken met programmeren. Codestarter versterkt en verbindt clubs of activiteiten op het gebied van programmeren en 3D-printen. Daarnaast organiseert Codestarter een jaarlijks evenement in NEMO Science Museum (2 juni 2018). Kijk voor meer informatie op www.codestarter.nl.


Fotos: Nemo / DigiDaan