Wat gebeurt er allemaal bij CoderDojo in Nederland?

Nieuws

Mentor Meetup + Gratis Ehbo Cursus

Mentor Meetup + Gratis Ehbo Cursus

Op 14 oktober kun je in Den Haag deel nemen aan een EHBO cursus en meetup als vrijwilliger van CoderDojo. Vanaf 10h wordt je verwacht in de Centrale Bibliotheek van Den Haag waar we in de ochtend het EHBO deel zullen doen en in de middag het meetup onderdeel.

Programma

Deelnemers EHBO: Inloop om 9h30
Deelnemers Meetup: Inloop om 14h00

09.30 - 10.00 Inloop
10.00 - 14.00 EHBO Praktijk Cursus
14.00 - 14.30 Lunch voor EHBO Deelnemers | Inloop voor Meetup Deelnemers
14.30 - 15.00 Intro / Keynote
15.00 - 16.00 Surprise Challenge
16.00 - 17.00 Workshops
17.00 - 18.00 Afsluitende Borrel*
*) Om 18h moet de bieb ontruimt zijn, dan gaat de deur op slot!

Locatie
Centrale Bibliotheek, Spui 68, 2511 BT Den Haag
Let op: Wij gebruiken de achteringang aan de Kalvermarkt!

Meetup

Tijdens de meetup kom je in contact met andere vrijwilligers en champions in Nederland. Ook zal het bestuur van CoderDojo Nederland aanwezig zijn zodat je daar kennis mee kan maken en eventueel vragen kan stellen. We zullen een stukje kennisdeling faciliteren en vooral op basis van jullie input een gewenst programma in elkaar zetten.

EHBO Cursus

De ehbo cursus is volledig gratis! Dit komt omdat de meeste zorgverzekeringen die dekken. Mocht jouw zorgverzekering dit niet dekken, dan dekt CoderDojo Nederland de kosten. LET OP: Wij kunnen voor een maximum van 10 personen de kosten dekken. Check dus goed of jouw verzekering het dekt, als dit toch het geval blijkt te zijn is dat natuurlijk zonde van de plek voor degenen die het niet gedekt krijgen. In totaal is er plaats voor 20 deelnemers. Bij Independer kun je een overzicht vinden van verzekeringen die de cursus vergoeden. Meer informatie over de dekking kun je bij het Rode Kruis vrinden.

Als jouw zorgverzekering de cursus dekt moet je er rekening mee houden dat je éérst zelf de factuur moet voorschieten. Het Rode Kruis zal jou een factuur sturen van € 90,-. De factuur kun je vervolgens bij jouw zorgverzekering declareren.

De cursus bestaat uit een deel thuisstudie van ongeveer 4h en een deel praktijk van 4 uur. Het thuis studie gedeelte moet vóór aanvang van het prijktgedeelte op 14 oktober afgerond zijn. Na het afronden van de volledige cursus krijg je een certificaat voor EHBO Basis + Reanimatie incl. AED. Dit certificaat is 2 jaar geldig.