Wat gebeurt er allemaal bij CoderDojo in Nederland?

Nieuws

Sanneke Van Der Meer Nieuwe Voorzitter

Sanneke Van Der Meer Nieuwe Voorzitter

Als programmaconsulent Digitale Geletterdheid bij Bibliotheek Kennemerwaard ben ik sinds 2015 betrokken bij CoderDojo. Vanuit mijn werk organiseer ik CoderDojo Kennemerwaard, die inmiddels bestaat uit 9 dojo’s en 2 speciale JuniorIOT en Lego Mindstorms dojo’s. Die vinden plaats op 6 bibliotheeklocaties en 3 externe locaties.

Al gauw raakte ik betrokken bij het vertalen van de beschikbare projecten en samen met Robert-Jan Kempenaar van CoderDojo Leiden zijn we de language coordinators voor de vertalingen naar het Nederlands. Met een flinke club vrijwilligers vertalen we de projecten namens de Raspberry Pi Foundation. Nederlands is een priority language wat inhoudt dat afgesproken is dat alle projecten altijd naar het Nederlands vertaald worden en beschikbaar komen voor onze ninja’s.
Heb je vragen hierover, laat het me weten!

Sinds 2018 ben ik bestuurslid bij CoderDojo Nederland, en sinds het vertrek van Chris voorzitter. Ik houd me voornamelijk bezig met de bibliotheken in Nederland (elke bieb een dojo!) en onderhoudt de contacten met de internationale gemeenschap met de CoderDojo Foundation, Code Club en Raspberry Pi Foundation.

Elke dojo ben ik weer blij als de ninja’s vol trots vertellen wat ze gemaakt (lees: geleerd) hebben. De positieve energie van de ninja’s zie ik ook terug bij al die vrijwilligers die zich elke week inzetten voor de ninja’s. Ik ben blij en dankbaar om met jullie samen te werken!

Hartelijke groet, 
Sanneke van der Meer