Wat gebeurt er allemaal bij CoderDojo in Nederland?

Nieuws

Hack Challenges Competitie

Hack Challenges Competitie

  • /
  • /
  • Events

Capture the flag

Kun jij al denken als een hacker? Weet jij al waarom cookies een goudmijn aan informatie zijn voor hackers? Uiteraard wil je deze ‘skills’ gebruiken voor goede doeleinden: we willen het internet veilig maken voor iedereen! Dat heet white-hat hacking.

Om je hacking ‘skills’ te ‘showen’, kun je gratis meedoen met de Hack Challenges Competitie van CoderDojo Nederland. Hier kun je punten verdienen voor iedere hack challenge die je succesvol volbrengt, en kun je jouw score op het scorebord vergelijken met andere ninja’s uit heel Nederland!

Deze challenges kun je gewoon thuis doen, in je eigen tijd, wanneer je zelf zin en tijd hebt. Dit kun je alleen doen, of samen met een vriend(in).

Wel is belangrijk dat je het zelf kunt doen. Dus als je een vader en/of moeder hebt die het stiekem zelf ook wel heel erg leuk vinden, en daardoor alles voor jou gaat voorzeggen, dan is dat natuurlijk niet leuk. Dan zeg je gewoon tegen ze: “Pap, mam, ik wil dit echt zelf doen! Dan kunt u gelijk zien hoeveel ik al bij CoderDojo heb geleerd!”

Om de basis van hacken te leren, zodat je de meeste challenges succesvol kan volbrengen, kun je ook eerst meedoen met één van onze CoderDojo Online workshops. Als die vol zitten of als je liever zelf dingen wilt leren dan kun je gebruik maken van deze tips.

We maken voor deze challenge gebruik van de website www.hackchallenges.nl. Deze is ontwikkeld door Sanne Maasakkers.

Doe mee!

Oefenen met online dojo's Zelfstandig oefenen

Competitie CoderDojo Nederland

Scorebord
Je neemt het in het klassement op tegen andere kinderen uit wel heel Nederland!

Het scorebord vind je op de site van de challenges (https://ctf.hackchallenges.nl/scores) nadat je je hebt geregistreerd (zie bovenstaande oranje knop met "Doe mee!"). Als je daar op klikt, dan kun je de behaalde score van jezelf en van alle anderen zien. Deadline: t/m 31 mei 2020

Je hebt t/m 31 mei 2020 de tijd om zoveel mogelijk van de challenges te halen. Op 1 juni 2020 publiceren wij een top-10 op de website van CoderDojo Nederland, waar jouw prestatie dus vereeuwigt zal worden!
Je kunt de challenges overigens ook na bovengenoemde datum blijven doen. Alleen na die datum tellen je behaalde punten niet meer mee voor het eindklassement op de website van CoderDojo Nederland.

Vragen stellen
Omdat dit een competitie is, kunnen mentoren jou niet helpen. De bedoeling is écht dat je zélf zover mogelijk probeert te komen. En het is daarbij helemaal niet erg als niet iedere challenge je lukt: sommigen zijn ook gewoon écht lastig!

We willen dus ook ouders vragen om niets voor te zeggen tot de deadline van de competitie!