Wat gebeurt er allemaal bij CoderDojo in Nederland?

Nieuws

Joris Vertelt Over Coolest Project 2017

Joris Vertelt Over Coolest Project 2017

  • /
  • /
  • Events

Als je denkt dat Coolest Projects alleen maar ‘je project laten zien’ is, heb je het mis. Om 8 uur waren we bij de RDS en mochten we naar binnen. Rond negen uur begon het met een openingsceremonie. Er waren allemaal kraampjes, en je kon daar van alles doen! Je kreeg een VR-bril op en mocht in een virtuele achtbaan, een veilig-op-internetquiz doen, meedoen aan een wedstrijd om een iPad Mini 4 te winnen en meer!

Maar natuurlijk is er ook ‘je project laten zien’. Ik kreeg toen een deel van een grote tafel om mijn laptop op te zetten en reclame te maken. Dan lopen er juryleden langs. Die blijven dan even bij je staan om je project te zien en aantekeningen te maken. 

Terwijl de juryleden overleggen in het ontzettend grote gebouw, is het lunchtijd. Maar de meeste Ninja’s (zo heten de deelnemers) lunchten in het restaurant om frietjes te eten. Ook is er een Quiet Room, als je even last hebt van het lawaai. Maar het is veel te leuk om daar te blijven zitten!

Het evenement wordt afgesloten met de prijsuitreiking, met daar achteraan de eindceremonie. Dan mogen alle Ninja’s weer naar huis, naar het hotel of naar het vliegveld. 

Er waren wel MINSTENS 1000 Ninja’s, uit wel 17 landen, in zeven categorieën, in een gebouw van 10.000 vierkante meter. En Coolest Projects 2018 zal nog groter en uitbundiger worden. Het is dus echt de moeite waard om te proberen!


Ingezonden door: Joris Theil
Joris was een van de gelukkige die met een reisvergoeding van CoderDojo naar Dublin afreisde om zijn project te laten zien bij Coolest Projects 2017.