Wat gebeurt er allemaal bij CoderDojo in Nederland?

Nieuws

Kom Naar De Eudojo 17 Oktober In Brussel

Kom Naar De Eudojo 17 Oktober In Brussel

  • /
  • /
  • Events

De EU Dojo wordt dit jaar op 17 oktober in het Europese Parlement in Brussel gehouden om de EU Code Week te vieren. Tijdens dit evenement zullen ninja's de beginselen van programmeren aan leden van het Europese Parlement (EP's) leren! Wil jij ook naar Brussel om perlementsleden te laten zien hoe je moet programmeren? Dat kan!

We zijn op zoek naar mentoren en champions die ninja's van hun dojo mee willen nemen naar Brussel op 17 oktober. Specifiek zoeken we naar jongeren die graag willen mentoren of dit reeds doen bij hun eigen dojo.

Dit is een coole kand voor ninja's om hun skills te laten zien en om op een creatieve manier hun dojo's te presenteren aan een belangrijk publiek van Europese Parlementsleden. We willen graag dat deelnemende ninja's samen met hun mentoren en champions laten zien hoe cool en leuk het is om te programmeren!

MELD JE NU AAN!

Let op: Dit formulier is enkel voor CoderDojo Mentoren en Champions. Er is een beperkte hoeveelheid reiskostenvergoeding zal beschikbaar zijn. We richting bij voorkeur op een evenwichtig aantal jongens en meisjes die naar de EU Dojo komen, dus weet dat hier rekening mee gehouden wordt tijdens het selecteren van ninja's. Rond half september zullen we de geselecteerde dojo's / ninja's laten weten of ze geselecteerd zijn en hun plek om deel te nemen bevestigen. Het invullen van het formulier alleen geeft nog géén garantie op deelname. De deadline voor het invullen is 18 september.

Vorig jaar: EU Dojo 2016

Op 18 oktober, vond de 4e jaarlijkse EUDojo plaats in het Europese Parlement. CoderDojo, die recent de European Citizen Prize gewonnen had, hostte het event samen met Seán Kelly (EP). Tachtig vrijwilligers, jongeren en ouders uit heel Europa waren uitgenodigd om deel te nemen. De jonge programmeurs reisden vanuit Belgie, Bulgarije, Italie, Ierland, Nederland en Roemenie naar het Europese Parlement om hun programmeer- en techniekskills te laten zien en lieten EP's zien hoe ze hun eerste regels code konden schrijven!