Wat gebeurt er allemaal bij CoderDojo in Nederland?

Nieuws

Coderdojo Fuseert Met Raspberry Pi ❤️

Coderdojo Fuseert Met Raspberry Pi ❤️

Vanochtend heeft de CoderDojo Foundation laten weten dat ze fuseren met de Raspberry Pi Foundation. Deze fusie zal er voor zorgen dat zowel CoderDojo als Raspberry Pi meer kan bereiken en hun communities nauwer samen kunnen werken.

Organisatorische Vorm

De kracht van deze fusie is dat beide foundations wél onafhankelijk blijven opereren. Er zal dus niks veranderen aan de CoderDojo Ethos. Namens de Raspberry Pi Foundation zal Philip Colligan (Chief Executive) plaats nemen in het bestuur van de CoderDojo Foundation. Andersom zullen de CoderDojo co-founders, Bill Liao en James Welton, plaats nemen in het bestuur van de Raspberry Pi Foundation.

Op deze manier kunnen we elkaars communities versterken en gebruik maken van elkaars kennis en ervaring om zo samen een nog grotere impact te hebben op digitale geletterdheid voor jongeren. Zo kan CoderDojo gebruik maken van resources die de Raspberry Pi Foundation heeft om meer materiaal te maken voor de dojo's in de wereld.

Belangijk om te weten is dat zowel de CoderDojo Foundation als de Raspberry Pi foundation dezelfde normen en waarden delen omtrent kinderen leren programeren. CoderDojo zal daarom ook niks veranderen aan de CoderDojo Charter of de CoderDojo Ethos.

Code Club

Sommigen kennen wellicht Code Club al. Dit is een organisatie vergelijkbaar met CoderDojo maar met het grote verschil dat Code Club meer curriculum gebasseerd werkt terwijl CoderDojo meer ad-hoc, chaotisch en avontuurlijk werkt. Beiden vormen hebben hun charmes waardoor deze fusie des te meer voordeel heeft. Code Club is eigendom van de Raspberry Pi foundation wat betekent dat wij elkaars materiaal kunnen gaan delen en gebruiken. Op deze manier bereiken we samen 185.000 kinderen in meer dan 100 landen!

Above all, be cool!