Wat gebeurt er allemaal bij CoderDojo in Nederland?

Nieuws

Nieuwe Sponsor: Rootnet ❤️coderdojo

Nieuwe Sponsor: Rootnet ❤️coderdojo

  • /
  • /
  • Algemeen

Let op: Heeft jouw dojo een site bij CoderDojo Nederland? Lees dan vooral het onderdeel "Migratie" onderaan dit artikel!


Welkom Rootnet!

Na het mooie nieuws dat CodeStarter in 2018 sponsor van CoderDojo Nederland is geworden mogen we nu wederom mooi nieuws brengen van alweer een nieuwe sponsor. Dit keer hebben wij het genoegen met Rootnet.

Rootnet is een managed hosting provider die met een klein, specialistisch team managed hosting oplossingen aanbiedt aan webbureau's en grotere partijen als UWV of De Persgroep. Rootnet gelooft dat het belangrijk is om al op vroege leeftijd te investeren in technische kennis en vaardigheden. Daarom dragen ze graag een steentje bij aan de community op het gebied van educatie en open source.

In het geval van CoderDojo Nederland komt dat tot zijn recht in het beschikbaar stellen van een managed server waarop wij alle dojo sites kunnen hosten en korting op al onze .nl domeinnamen die wij aan dojo’s ter beschikking stellen. Het voordeel van deze samenwerking is dat Rootnet beschikt over de juiste tools en expertise om deze server veilig en beschikbaar te houden én op maat voor CoderDojo te maken. Dit maakt dat wij met Rootnet een betrouwbare hostingprovider hebben met veel flexibiliteit.

Wij zijn erg enthousiast over deze samenwerking en zijn Rootnet enorm dankbaar dat ze deze stap met ons willen zetten. Dit is wat Rootnet betreft pas de eerste stap in deze samenwerking; de aankomende tijd willen ze samen met ons kijken hoe ze de Coderdojo's nog verder zouden kunnen ondersteunen. Op naar een mooie en lange samenwerking!

Migratie

Samen met dit goede nieuws komt er natuurlijk ook een hoop werk mee! Alle sites die onder CoderDojo Nederland gehost zijn (57 users met 76 domeinen) zullen gemigreerd moeten worden van onze huidige hosting, Versio, naar Rootnet.

Dit zullen wij volledig achter de schermen uitvoeren zodat dojos zelf hier geen omkijken naar hebben. Toch zijn er een paar dingen waar je op moet letten.

Website Migratie
Alle websites zullen wij op 17 augustus geheel automatisch migreren. Hier hoef je niks voor te doen behalve in de gaten houden dat je géén wijzigingen aan de website uit voert op 17 augustus.

Mailbox Migratie
Als jouw dojo nog een mailbox heeft die via Versio loopt dan zullen wij deze gaan migreren naar Gsuite. Dit komt omdat we met Rootnet hebben afgesproken géén emailverkeer via hun servers te laten lopen. Dat betekend dus dat wij contact met jou gaan opnemen om dit te coordineren, zodra jouw email via GSuite loopt heb je geen toegang meer tot je oude mailbox, dus je moet zelf zorgen voor een backup van deze mail.

Wordpress en Veiligheid
Omdat Rootnet continue Wordpress en Wordpress Plugins monitort op mogelijke lekken, zou het kunnen dat jouw site upgrades nodig heeft of een bepaalde plugin niet meer kan gebruiken. Als dit het geval is dan nemen wij contact met je op om hier z.s.m. een passende oplossing voor te vinden.

Vragen?
Mocht je twijfelen of jouw website bij ons gehost is, of heb je vragen over deze migratie m.b.t. jouw website, neem dan z.s.m. contact met ons op! Dit kan per email, maar Slack werkt vaak sneller.